Tehnike manifestacije – 5 tehnika za bolji život

Manifestacija je metod za pretvaranje naših težnji u stvarnost. Željene promene nastupaju kada procesu pristupimo svesno, kada svoje misli i emocije prilagođavamo i menjamo svesno.

Manifestacija nije stvar seće ili slučajnosti, već izraz naše namere, naše svesne akcije. Privlačimo ono na šta se usredsredimo. Neke od tehnika kako manifestovati željeno opisane su u tekstu koji sledi.

Putevi manifestovanja željenog

Oko figure zene slika ovalnog snopa svetlosti koga okruzuju talasi narandzaste i plave energije

Jedan od najvredniji resursa koji posedujemo su naše misli. Svako od nas zna kako misli mogu da nas podignu ali i slome. Retki su trenuci kada smo bez misli. Zato pretvorimo naše misli u našu najveću snagu i ostvarimo ono što želimo. Živimo život kakav mislimo da zaslužujemo.

Ponekad, ono što smatramo da je za nas najbolje, u stvari nije, zato procesu pristupimo s mišlju da se sve odvija u naše najviše dobro. Držimo se i etičkih principa. Manifestacija ne sme da bude na račun drugih već u dobro svih upletenih.

Osnovni koraci za manifestovanje željenog:

  1. Jasna namera šta i zašto nešto želiš da iskusiš.
  2. Prepoznaj svoja ograničavajuća uverenja i čini najbolje što možeš da ih se oslobodiš
  3. Budi što opuštenija i što češće budi u Miru. Unutrašnji mir je najvažniji osećaj za čoveka. Kada osećamo mir znači da smo u miru sa sobom, sa svetom oko sebe, sa Životom, sa Stvoriteljem. je najvažnije osećanje čoveka.

Tehnike za manifestovanje željene realnosi su mnogobrojne. Klasične su: vizuelizacija, meditacija… Ovde ćemo predstaviti malo drukčije tehnike, takođe jednostavne i efikasne. Biraj ono što tvoje srce privuče.

Tehnike povezane sa brojevima

Brojevi zauzimaju značajno mesto u raznim tehnikama manifestovanja. Brojni istraživači pripisuju brojevima čarobnu moć, o čemu govore mnogobrojne studije i knjige. Mnogi ljudi, takođe, veruju u magičnu moć bojeva, posebno nekih brojeva.

Bilo kako bilo, verujući u čarobnu moć brojeva, mi podstičemo i jaćamo verovanje u našu moć da manifestujemo željeno.

369 -broj u koji je Tesla verovao

Figura coveka stoji u trouglu belih stranica na cijem vrhu je broj 3 a na donjoj stranici 6 i 9

Ova tehnika podrazumeva svakodnevno zapisivanje, određenim redosledom, onoga što želimo da manifestujemo. Veruje se da će ovo ponavljanje manifestovati ono što želimo, delimično i  zbog posebne prirode brojeva 3, 6 i 9.

Poznavaoci Teslinog dela kažu da su ova tri broja bila njegova opsesija. On je verovao da su to Božanski brojevi. Veoma često je citirana njegova izjava:”Kada biste samo poznavali veličanstvenost brojeva 369, onda biste imali ključ Svemira.” Govori se, takođe, da je ovaj broj i tajni ključ do slobodne energije.

Svaki broj ima svoje specifično značenje. Tako recimo, trojka i šestica predstavljaju dva potpuno suprotna mesta (polariteta – kao kada zaljuljamo klatno) dok devetka označava jedinstvo obe strane. Devetka se označava i kao broj samog Univerzuma. o čemu su knjige napisane.

Broj tri se, takođe, tumači kao direktna veza sa Svemirom, a broj šest kao snaga koju imamo u sebi, dok se za broj devet smatra da pomaže da se oslobodimo negativnosti i prošlosti.

Moglo bi se reći da je Teslina teorija 3 6 9 u današnjim vremenima zaživela svoj novi život. Prihvaćena i proširena, postala je jedna od najpopularnijih tehnika manifestacije.

To možda i nije baš ono što je Tesla zamislio – mada, ova neobična tehnika može da posluži, ako ništa drugo, kao inspiracija i podsticaj ljudima da počnu da istražuju (ukoliko to već ne čine) delo i pronalaske Nikole Tesle, pa i samu teoriju 369.

Ova tehnika manifestacije praktikuje se tako što svoju nameru, ono što želiš da manifestuješ, zapisuješ tri puta dnevno na sledeći način:

  • 3 puta ujutro
  • 6 puta popodne
  • 9 puta uveče

Dakle, prvo postavi jasnu NAMERU. Odluči se šta tačno želiš da manifestuješ. Budi jasna i precizna. Univerzum nagrađuje jasnoću. Namera nije da hoćeš mnogo novca (“mnogo” je opšte i za svakog različito), ili da imaš ljubav (suviše uopšteno), Budi što konkretnija.

Primeri:

  • Moja namera je da manifestujem 500€ ili 50000dinara (ili za tebe primerenu valutu).
  • Sa Petrom sam započela romansu….

Proces zapisivanja afirmacije traje 35 do45 dana. Dok traje proces, obraćaj pažnju na znakove koji ukazuju na približavanje manifestacije.

Tehnika 777

Tri broja sedam sa crvenom prednjom stranom i zlatnom unutrasnjom

Tehnika je jednostavna i ima više varijanti. Za praktikovanje tehnike potrebni su ti papir, olovka, inspiracija, iskrena namera i vera da se može ostvariti ono što si zamislila. Jer, svet oko nas odražava ono9 što je u nama. Iz tog razzlofa, vera u đeljeni ishod je od vitalnog značaja.

Sedmica simbolično predstavlja broj sreće, celine, potpunosti, napretka. Ovaj broj je povezan sa savršenstvom i Božanstvom. U ovu tehniku možeš uklučiti afirmacije.

Varijanta tehnike: tri broja sedam i asocijacije 

Jasno definiši šta želiš da manifestuješ. Možeš početi sa manjim stvarima, a kada razviješ poverenje u proces možeš se ohrabriti i “tražiti” veće stvari, ali ne postavlja cilj u koji ne veruješ.

Piši i govori o svom cilju u sadašnjem vremenu; izrazi zahvalnost odmah na početku; koristi reči: veseo, energičan, entuzijastičan i sl., kako bi unela emociju u svoje pisanje. Ako, recimo, želiš telefon, možeš reći: hvala Svemiru da imam novi telefon; tačno je takav kakav sam oduvek želela; odlično se zabavljam kada ga koristim…

Dok afirmaciju zapisuješ na papir možeš je izgovarati na glas ili je vizuelizovati.

Izaberi afirmacije koja izražava tvoju želju. Na primer:

  • Imam uspešnu karijeru slikara.
  • U vezi sam sa (ime osobe).
  • Naučila sam kako da promenim stvarnost kad god poželim…

Svoju izjavu uvek zapisuj u sadašnjem vremenu, jer to znači da željeno vidiš kao već ostvareno.

  • Zapiši svoju afirmaciju sedam puta ujutro.
  • Zapiši svoju afirmaciju sedam puta uveče.
  • Ponavljaj dva, gore navedena, koraka sedam dana zaredom.

Jutarnje zapisivanje afirmacije najbolje je raditi neposredno nakon buđenja, dok um još nije zapljusnut bujicom misli. U tom stanju lakše je verovati u stvari koje još ne opažaš svojim čulima.

Večernje pisanje afirmacije je najbolje raditi malo pre nego što zaspiš.

Kada tokom nedelje, svakodnevno ponavljaš ova dva koraka, afirmaciju ćeš zapisati ukupno 98 puta.

Varijanta tehnike – želja upisana u krug

  • Na listu papira nacrtaj manji krug a oko njega veći.
  • U sredini malog zapiši šta želiš da manifestuješ – ljubav, novac, unapređenje na poslu…
  • Veliki krug podeli na sedam delova.
  • U svaki deo upiši “Zahvalna sam” i dodaj na čemu si zahvalna – mora biti povezano sa onim što želiš da manifestuješ.
  • Svaki dan, tokom sedam dana, ponovi postupak (nacrtaj krug i zapiši zašto si zahvalna).

Na primer, ako želiš unapređenje na poslu, u krugove možeš zapisati: Zahvalna sam na podršci koju mi daje nadređeni. Zahvalna sam na svim veštinama koje sam stekla. Zahvalna sam na odličnoj plati itd. Na ovaj način širimo pozitivne vibracije, a ono što zračimo to i privlačimo.

Moderna tehnologija u službi manifestacije

Monitor računara, dva mobilna telefona i tablet leze na tastaturi tacunara

Ova tehnika predstavlja praktikovanje manifestacije na ne-tipičan način. Radi se o korišćenju moderne tehnologije. Kao i kod svake manifestacije važno je znati šta hoćeš (namera), a onda polako preći sa nečega što želiš na verovanje da to već jeste.

Jednom, kada tvoj mozak poveruje da je tvoj cilj već ostvaren, tvoja podsvest počinje da deluje na način koji podržava to očekivanje. Evo tri metoda za manifestovanje željenog, uz pomoć modernih aparata.

1. Cilj u formi lozinke

Kada izabereš cilj, u vezi sa poslom, porodicom ili ličnim životom, nije važno, samo to zapiši na list papira. Pažljivo pogledaj reči i slova, a zatim iz zapisanog kreiraj tajni kode. Možda ćeš ukloniti neka slova, ili samo samoglasnike, prema trenutnoj inspiraciji.

Kada si svoj cilj pretvorila u tajnu lozinku, počni da je koristiš!

Na primer, šifru e-pošte možeš zameniti ovim kodom. Činjenica da svoju e-poštu, najverovatnije, otvaraš više puta dnevno, je ključna. Ono što se na kraju dešava je da ova lozinka postaje veoma važna za tvoj život jer čuva tvoj iPhone, e-poštu ili bankovni račti, i uvek ti je u prvom planu. Upisujući lozinku iz dana u dan, opt i opet, ona će brzo postati deo tebe, nećeš više morati da razmišljaš kada je upisuješ.

A ta lozinka je sinonim tvog cilja, i svaki put kada je upisuješ ti Svemiru šalješ vibraciju željenog. Vremenom to sve dublje i dublje ulazi u tvoju podsvest i ti postaješ sve više i više motivisana da preduzmeš akciju u vezi sa tim, dok jednog dana to ne postigneš.

2. Afirmacija zapisana na ekranu

Pronađi citate ili afirmacije koji su za tebe inspirativni i koji te povezuju i podsećaju na ono što želiš, i mogu da te podrže u manifestaciji željenog. Dobro bi bilo da postaviš tu pozadinu na sve uređaje sa kojima provodiš vreme tokom dana, od telefona do tableta do ekrana računara. Što više puta vidiš svoju afirmaciju tokom dana, to ćeš biti uspešnija u manifestovanju svojih snova!

3. Alarm kao podsetnik

Postavi nekoliko ponavljajućih alarma na telefonu koji će se aktivirati tokom dana, kako bi te podsetili da vodiš računa o svojim ciljevima. Možeš da postaviš dva do tri alarma, raspoređena na nekoliko sati tokom dana, koje možeš iskoristiti kao male pauze u radu. U tih nekoliko trenutaka (nekad duže, nekad kraće) usredsredi svu svoju pažnju na to što želiš da iskusiš.

Svrha ove konkterne tehnike, je da vratiš svoju pažnju na svoj cilj i podsetiš se da ti je to prioritet. j

Zabavi se i uživaj!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *