Vežbe zahvalnosti: 17.dan

Čarobni ček

Zlatokosa boginja Fortuna u zelenoj odori

Kad magičnu moć zahvalnosti usmeriš prema bilo kom negativnom stanju, stvara se novo stanje i otklanja ono staro. To znači da se novo stanje stvara kad ti uspe da osetiš veću zahvalnost za novac koji imaš nego što osećaš nedostatak novca. Tako se otklanja nedostatak i to se stanje čarobno zamenjuje stanjem u kojem imaš više novca.

Strah od nedostatkaIznenadjena debela kasica gleda vrlo mrsavu kasicu

Sva negativna osećanja prema novcu udaljuju ga od tebe i smanjuju količinu novca u tvom životu. Svaki put kad se zbog novca osećaš loše, dodatno smanjuješ ono što imaš. Ako prema novcu gajiš osećanja kao što su zavist, razočaranje, zabrinutost ili strah, ne možeš primiti više novca. Više o ovome pročitaj u tekstu “Šta je novac i kako ga manifestovati?” i u tekstu o jednoj, možda manje poznatoj tehnici, ali vrlo efikasnoj “Ho’oponopono tehnika za novac“.

Zakon privlačenja kaže da se sličnosti privlače, stoga:

  • ako si razočarana zato što nemaš dovoljno novca, primićeš samo još više situacija u kojima ćeš biti razočarana zato što nemaš dovoljno novca,
  • ako si zabrinuta zbog novca, primićeš samo još više situacija u kojima ćeš brinuti zbog novca,
  • ako si uplašena zbog svoje finansijske situacije, tada moraš primiti još više situacija u kojima ćeš se i dalje plašiti zbog nedostatka novca.

Koliko god to bilo teško, moraš zanemariti svoju sadašnju situaciju i nedostatak novca koji sada proživljavaš, a to ćeš najbolje postići pomoću zahvalnosti.

  • Ne možeš istovremeno biti i zahvalna i razočarana zbog novca.
  • Ne možeš istovremeno gajiti misli ispunjene zahvalnošću zbog novca i brinuti zbog njega.
  • Ne možeš biti zahvalni na novcu i istovremeno se bojati da ga nećeš imati dovoljno.

Kad si zahvalna na novcu, ne samo što zaustavljaš negativne misli i osećanja koji udaljavaju novac od tebe, nego radiš upravo ono što će ti privući više novca!

Već si osećala zahvalnost za novac koji si primila, a i sad ga primaš. Zato, pre nego što počneš koristiti magičnu moć zahvalnosti za novac koji želiš, moraš shvatiti različite načine i puteve kojima novac ili bogatstvo mogu stići u tvoj život.

Jer, ako nisi zahvalna svaki put kad se tvoje bogatstvo ili novac povećaju, zaustavićeš protok obilja.

Neočekivani dobitak

Slika na kojoj se vide ruke muskarca u plavoj kosulji kako u rukama drzi svezanj novcanica

Novac može stići do tebe tako što ćeš:

  • primiti neočekivanu povišicu,
  • dobićeš na lutriji,
  • povraćaj poreza,
  • neko će ti neočekivano pokloniti novac…

Novac ti se isto tako može povećati:

  • kad neko drugi plati račun za kafu, ručak ili večeru,
  • kad nameravaš nešto da kupiš i vidiš da je na sniženju,
  • kad prilikom kupovine imaš garanciju da možeš vratiti kupljeno i dobiti povraćaj novca,
  • kad ti neko pokloni ono što si i sama nameravala da kupiš…

Krajnji rezultat takvih situacija jeste to da imaš više novca! Zato, kad god se nađeš u takvoj situaciji, zapitaj se: znači li to da imam više novca? Ako znači, moraš biti vrlo zahvalna za novac koji si primila!

Manje troškove ćeš imati:

  • ako kažeš prijatelju da nameravaš nešto da kupiš, a prijatelj ponudi da će ti pozajmiti ili pokloniti taj predmet jer ga ne koristi,
  • ako planiraš putovanje i čuješ za poseban popust koji ćeš iskoristiti,
  • ako tvoja banka snizi kamate,
  • ako ti davalac nekih usluga ponudi daleko bolji paket usluga…

U svim ovim situacijama tvoj novac se na čaroban način povećava kroz uštedu. Najverovatnije si se u prošlosti našla u sličnim situacijama; i bez obzira na to da li si tada toga bila svesni, sama si ih privukla. Da li si dobila ideju o neograničenom broju situacija u kojima možeš primiti novac?

Zlatni ključ je u tvojim rukamau otvoren dlan spusta se blistavi zlatni kljuc

Kad ti zahvalnost postane sastavni deo života, neprestano ćeš privlačiti takve čarobne situacije! Mnogi ljudi kažu da je to samo puka sreća, ali uopše nije reč o sreći, nego o univerzalnom zakonu.

Sve situacije u kojima dobijaš novac ili primaš nešto što ima svoju cenu, rezultat su tvoje zahvalnosti. Spoznaja da si to sama postigla doneće ti istinsku radost, a kad se udruže radost i zahvalnost, ovladaćeš silom koja će ti poput magneta privlačiti sve veće i veće obilje. Više u tekstu “Manifestovanje obilja“.

R.Bern (Rhonda Byrne) : Kad sam pre nekoliko godina doputovala u SAD, imala sam samo dva kofera. Radila sam u svom oskudno opremljenom stanu sa računarom na krilu. Nisam imala automobil zato sam svuda išla peške. Ali, bila sam zahvalna na svemu.

Bila sam zahvalna što sam u SAD, bila sam zahvalna na poslu koji sam radila, na napola praznom stanu, na četiri tanjira, četiri noža, četiri viljuške i četiri kašike. Bila sam zahvalna jer sam, gotovo svuda mogla stići peške, bila sam zahvalna na taksi stanici koja se nalazila preko puta. Tada se dogodilo nešto neverovatno – osoba koju sam poznavala odlučila je da mi na nekoliko meseci pokloniti automobil sa vozačem.

Ako izuzmemo računar, imala sam samo osnovne stvari sa kojima sam mogla preživeti, a onda sam iznenada dobila ličnog vozača i automobil! Bila sam zahvalna, pa sam dobila još više. Upravo se tako sa zahvalnošću događaju čarolije.

Kako napisati Ček IzobiljaSvojerucno kreiran cek ukrasen zivopisnim leptirima

Današnja magična vežba za novac koji želiš da dobiješ, mnogim ljudima je donela čudesne rezultate. Ček izbobilja možeš kreirati sama ili ga preuzeti sa interneta: www.thesecret.tv/magiccheck

  • Upiši novčani iznos koji želiš da dobiješ ( u valuti po svom izboru), kao i svoje ime i današnji datum.
  • Izaberi novčani iznos za jednu stvar koju zaista želiš, jer ćeš biti u stanju da osetiš dublju zahvalnost za novac kad znaš na šta ćeš taj novac potrošiti.

Novac je sredstvo pomoću kojeg dobijaš ono što želiš, ali nije krajnji rezultat, zato ako samo misliš o novcu kao takvom, nećeš biti u stanju osetiti podjednako duboko zadovoljstvo. Kad zamisliš kako dobijaš stvari koje zaista želiš ili kako radiš ono što zaista želiš da radiš, osećaćeš daleko veću zahvalnost nego ako si samo zahvalna na novacu uopšteno.

Ako želiš počni sa manjim iznosom na svom prvom čarobnom čeku, a kada primiš taj manji iznos na sledećim čekovima.možeš početi povećavati iznose. Prednost koju ti donosi to što ćeš započeti s manjim iznosom sastoji se u tome što ćeš, kad primiš taj iznos, zahvaljujući magiji, biti svesna da si to ti učinila pa će ti zahvalnost i radost koje osetiš omogućiti da poveruješ da možeš privući i veće iznose.

Investiraj dobijeni novacCek ispisan rukom ukrasen srcima i brojevima

Kad ispuniš sve detalje na čarobnom čeku, uzmi ček u ruke i razmisli o nekoj konkretnoj stvari za koju ti je taj novac potreban. Prizovi sliku te stvari u mislima i zamisli sebe kako koristiš taj novac kako bi nabavila ono što želiš i ispuni tu sliku sa što više uzbuđenja i zahvalnosti.

  • Možda želiš novac za nove cipele, računar ili krevet i zamisli kako ono što želiš zaista kupuješ u trgovini.
  • Ako kupuješ preko interneta, tada zamisli kako primaš dostavljen paket i oseti uzbuđenje i zahvalnost.
  • Možda želiš novac za prekookeanska putovanja, zato zamisli kako kupuješ kartu za avion.
  • Možda želiš novac da platiš studije svom detetu, zato zamisli da otvaraš štedni račun za obrazovanje.

Budi srećna i zahvalna kao da si već primila taj novac. Kada to uradiš, čarobni ček uzmi danas sa sobom ili ga stavi na vidljivo mesto.

Barem još dva puta tokom današnjeg dana uzmi ček u ruke, zamisli kako zaista koristiš novac za ono što želiš i budi što zahvalnija i uzbuđenija, kao da to zaista radiš. Ako želiš, možeš to uraditi i više puta.

Na kraju dana,  čarobni ček zadrži na istom mestu ili ga premesti na neko vidljivije mesto. Možeš ga zalepiti na ogledalo u kuputalu, na frižider, držati ga uz svoj čarobni kamen, u automobilu ili novčaniku ili ga stavi uz svoj računar. Svaki put kad ga pogledaš, oseti da si već primila taj novac i budi zahvalna što možeš s njim uraditi sve što želiš.

Kad primiš svotu navedenu na svom čarobnom čeku ili kad na neki drugi način dobiješ predmet koji si nameravala da kupiši, na čeku napiši novi iznos za nešto drugo što zaista želiš, i nastavi da radiš vežbu za čarobni ček koliko dugo želiš.Cek izobilja iz knjige

Magična vežba broj 17 – rezime

Čarobni ček

  1. Ponovi prva tri koraka magične vežbe broj 1 –
  • čim se probudiš, sastavi spisak od deset blagoslova na kojima si zahvalna,
  • zapiši zašto si zahvalna za svaki blagoslov,
  • ponovo pročitaj svoj spisak, u sebi ili naglas. Kad dođeš do kraja svakog blagoslova, reci čarobne reči: hvala ti, hvala ti, hvala ti, osećajući sve veću zahvalnost za blagoslov.
  1. Ispuni svoj čarobni ček – upiši iznos koju želiš da dobiješ, svoje ime i današnji datum.
  2. Uzmi čarobni ček u ruke i zamisli kako kupuješ ono što tim novcem želiš da kupiš. Budi što srećnija i zahvalnija zato što si to dobila.
  3. Ponesi čarobni ček sa sobom ili ga stavi na vidljivo mesto. Barem još dva puta danas uzmi ček u ruke, zamisli kako trošiš novac na ono što želiš i oseti zahvalnost.
  4. Na kraju današnjeg dana stavi čarobni ček na vidljivo mesto gde ćeš ga viđati svaki dan.
  5. Kad dobiješ svotu navedenu na čeku ili predmet koji si želela da kupiš, iznos na čeku zameni novim iznosom za nešto drugo što želiš i ponovi sve korake.
  6. Neposredno pre spavanja uzmi čarobni kamen u ruku i izgovori čarobne reči hvala ti, za ono najbolje što ti se dogodilo u današnjem danu.

**NAPOMENA:

  • Prvi ček (slika) je moj, drugi je sa interneta a treći iz knjige.
  • Moje iskustvo potvrđuje da magija radi, nekad brže, nekad sporije.
  • Možeš napisati dva čeka:
  1. za konkretnu stvar koju želiš da kupiš – sa preciznim iznosom.
  2. sa neograničenom količinom novca da ne ograničavaš Univerzum da ti pošalje i više novca nego što želiš; u rubriku iznos možeš upisati: već isplaćeno. Ostavi i prepusti se.

Brojevi zapisani na prva dva čeka su Grabovojevi brojčani nizovi (Grigori Grabovoi). O Grabovoju će na ovom blogu biti još reči.

*520 znači: fiksiranje finansijskog stanja; takođe i brz novac,

*741 (tri puta) – večna radost i blagostanje; 889 8 prevođenje u materijalnu ravan. Kombinacija ova dva niza koristi se za fiksiranje rezultata.

*71427321893-NORMA finansija.

LINKOVE svih vežbi možeš naći u tekstu “Preobražaj kroz zahvalnost – uvod

Zabavi se i uživaj!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *