Vežbe zahvalnosti: 20.dan

Magija srca

Obojeno srce leva strana plavo desna crveno ispunjeno manjim plavim i crvenim srcima okruzeno crvenom svetloscu

“Zahvalnost je uspomena srca”.-(Jean Baptiste Massieu-1743.-1818.)Učesnik Francuske revolucije.

Iz dosadašnjih vežbi verovatno si već razumela da je cilj svake vežbe osetiti što dublju zahvalnost. To je veoma važno jer što je dublja zahvalnost koju doživljavamo unutar sebe, to se stvari na kojima možemo biti zahvalni povećavaju i u spoljašnjem svetu.

Posle dužeg praktikovanja vežbi zahvalnosti počećeš automatski da je osećaš duboko u svom srcu.

Današnja mgična vežba će skratiti vreme koje bi ti inače bilo potrebno da dostigneš taj nivo.

  • Vežba magije srca osmišljena je tako da produbi tvoj osećaj zahvalnosti. tako što ćeš, dok izgovaraš i osećaš čarobne reči hvala ti, usmeriti svoje misli na područje svog srca.

Naučna istraživanja pokazuju da kada se usredsrediš na svoje srce dok osećaš zahvalnost, ritam srca istog trenutka postaje ravnomerniji i skladniji, što direktno utiče na jačanje tvog imunog sistema i poboljšanje zdravlja u celini. To ti jasno pokazuje kako velika je moć magije srca.

Možda će ti u početku biti potrebno malo više vremena, ali vežba je vredna truda. O čemu je reč shvatićeš već posle nekoliko ponovljenih vežbi, a svaki put kad radiš ovu vežbu tvoj osećaj zahvalnosti će se povećavati  eksponencijalno.

Poveži se sa svojim srcem

Devojka u plavo zelenoj majici zatvrenih ociju sa rukom na srcu meditira

Da bi uradila vežbu magije srca potrebno je da misli i pažnju usredsrediš na područje oko tvog srca. Nije važno da li si se usredsredila na spoljašnji ili unutrašnji deo tela.

Zatvori oči, jer će ti tako biti laše, i u mislima izgovori čarobne reči hvala ti dok su ti misli usmerene ka srcu. Kada nekoliko puta uradiš ovu vežbu više neće biti potrebno da zatvaraš oči, mada generalno, osećaj zahvalnosti je dublji kada su oči zatvorene.

Da bi što brže ovladala magijom srca možeš učiniti nekoliko stvari. Da bi ti misli lakše ostale usredsređene na područje srca dok izgovaraš čarobne reči hvala ti. možeš:

  • staviti desnu ruku na područje srca,
  • možeš zamisliti da čarobne reči hvala ti, dok ih izgovaraš izviru iz tvog srca a ne iz glave.

O željama razmišljaj iz srca

Na notnim linija iscrtane note u obliliku crvenih srca

Danas uzmi svoj spisak sa deset najvažnijih želja i vežbaj magiju srca na svakoj od njih. U mislima ili na glas pročitaj svaku želju, a kad je pročitaš, ztvori oči, usredsredi se na područje svog srca, zadrži misli na tom području i ponovo, polako izgovori hvala ti.

Možeš se poslužiti navedenim savetima.

Kad primeniš magiju srca na svaku svoju želju, ne samo da ćeš povećati dubinu zahvalnosti koju možeš osetiti nego ćeš istovremeno značajno povećati i zahvalnost za svoje najveće želje. Ako želiš da što pre ostvariš svoje želje, možeš nastaviti da primenjuješ magiju srca na svojim željama.

Naravno, magiju srca možeš koristiti svaki put kada izgovaraš čarobne reči hvala ti.

Čak iako ovu vežbu koristiš samo nekoliko puta dnevno, to će imati ogroman uticati na tvoju sreću i na čaroliju u tvom životu. Kad nekoliko puta uradiš vežbu magije srca, primetićeš kako se tvoj osećaj zahvalnosti neizmerno produbljuje, a kod zahvalnosti upravo i jeste najvažnija dubina tog osećaja jer, što je osećaj dublji, to je veće obilje koje ćeš primiti.

Početni fizički pokazatelji da ti se osećaj zahvalnosti produbio mogu biti:

  • trnci oko srca,
  • bujica radosti koja te prožima,
  • oči bi ti se mogle napuniti suzama,
  • mogla bi se naježiti.

U svakom slučaju počećeš da osećaš duboki mir i sreću kakve nikad pre nisi osetila!

Magična vežba broj 20 – rezime

Magija srca

  1. Ponovi prva tri koraka magične vežbe broj 1 –
  • čim se probudiš, sastavi spisak od deset blagoslova na kojima si zahvalna,
  • zapiši zašto si zahvalna za svaki blagoslov,
  • ponovo pročitaj svoj spisak, u sebi ili naglas. Kad dođeš do kraja svakog blagoslova, reci čarobne reči: hvala ti, hvala ti, hvala ti, osećajući sve veću zahvalnost za blagoslov.
  1. Usredsredi misli i pažnju na područje svog srca.
  2. Zatvori oči i zadrži misli usredsređene na srce i u mislima izgovori čarobne reči hvala ti.
  3. Uzmi spisak svojih deset najvećih želja i primeni na njima magiju srca. Pročitaj svaku želju, a onda zatvori oči, usmeravajući misli na područje srca i ponovo, polako izgovori hvala ti.
  4. Neposredno pre spavanja uzmi čarobni kamen u ruku i izgovori čarobne reči hvala ti, za ono najbolje što ti se dogodilo u današnjem danu.

LINKOVE svih vežbi možeš naći u tekstu “Preobražaj kroz zahvalnost – uvod

Zabavi se i uživaj!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *