Vežbe zahvalnosti: 22.dan

Pred tvojim očima

SS kvadratom oznacen polozaj ostrva Bora Bora na zeleno plavoj mapi svetai

Ostrvo Bora Bora

Pre sedam godina, kada sam tek otkrila Tajnu i čarobnu moć zahvalnosti, sastavila sam spisak svih svojih želja. Bio je to podugačak spisak! U to vreme moje želje se ni na koji način nisu mogle ostvariti. Bez obzira na to, zapisala sam svojih deset najvećih želja i taj komad papira sam uvek nosila sa sobom.

Kad god sam imala priliku, izvadila bih svoj spisak i pročitala ga, osećajući što dublju zahvalnost za svaku želju, kao da su se već ostvarile.

Svoju prvu želju sa tog popisa, onu za koju sam želela da se ostvari više od bilo čega drugog, neprestano sam imala na umu i čarobne reči hvala ti izgovarala sam za nju više puta dnevno, uz osećaj da se već ostvarila. Jedna za drugom, sve moje želje, zapisane na jednom listu papira, na magičan način su se ostvarivale pred mojim očima.

Kad bi se koja od njih ostvarila, precrtala bih je, a kad bi se pojavila neka nova želja, dodala bih je na spisak.

Jedna od mojih želja sa prvog, dugačkog spiska bila je da otputujem na Bora Boru u blizini Tahitija. Nakon što sam na Bora Bori, upravo na onom mestu koje sam navela na spisku, provela prekrasan sedmodnevni odmor, dogodilo se još nešto lepo.

Susret sa nasmejanim Tahićanima

Nasmejane Tahićanke u zutim tradicionalnim suknjama plesu na obali

Na putu kući, na našoj putanji nalazio se i Tahiti, gde je avion usput sleteo da pokupi nove putnike. Do tada je avion bio skoro prazan, ali na Tahitiju nam se pridružila veća grupa lokalnih stanovnika. Okružili su me smeh, nasmejana lica i skoro opipljiva radost.

Uživajući u kratkom letu sa tim predivnim ljudima, postalo mi je savršeno jasno zašto su toliko srećni. Bili su zahvalni!

  • Bili su zahvalni zato što su živi.
  • Bili su zahvalni zato što su u avionu.
  • Bili su zahvalni zato što su zajedno i na tome kuda putuju.
  • Bili su zahvalni na svemu!

Tako bih volela, da sam mogla, da ostanem sa njima u tom avionu i da zajedno obiđemo ceo svet- tako dobro sam se osećala sa njima. Tek tada sam shvatila da mi se upravo ostvarila i poslednja želja – Bora Bora je bila poslednja na mom izvornom spisku želja, a razlog zbog kojeg sam uopšte i bila u tom avionu, nalazio se tačno pred mojim očima – zahvalnost!

Ispričala sam ovu priču da bih sve vas nadahnula da drukčije gledate na svoje želje, Bez obzira na to da li su želje nemoguće, velike, ogromne, moguće ih je ostvariti pomoću zahvalnosti. Štaviše, zahvalnost će svima vama doneti radost i sreću kakvu nikad pre niste osetili, a to je zaista neprocenjivo.

Put od ivice bankrota do uspeha

Na crnom izlomljenom pločniku raste zelena biljka mesnatih listova sa spicastim vrhovima

Otkako sam počela da koristim zahvalnost i Zakon privlačenja, pa sve dok mi se nije ostvarila i poslednja želja sa prvog spiska, prošle su četiri godine. Ostvarenje tih želja u tom period predstavljalo je, u stvari neiskazivo veliko ostvarenje.

Jer, u trenutku kada sam počela da zapisujem svoje prve želje, moja firma je imala dva miliona dolara duga; a prinudna likvidacija firme čekala me je kroz približno dva meseca. U tom slučaju ostala bih bez svog doma i svega što sam imala. Novac koji sam dugovala na kreditnoj kartici iznosio je pravo malo bogatstvo.

Uprkos svemu, ja sam na svom spisku zapisala da želim:

  • sopstvenu veliku kuću na obali okeana,
  • putovanja u egzotična mesta sveta,
  • otplaćene dugove,
  • proširenje firme,
  • obnavljanje partnerskog odnosa,
  • poboljšanje kvaliteta života svoje porodice,
  • apsolutno zdravlje,
  • neograničena energija,
  • uzbuđenje prema životu,
  • i uobičajeni spisak materijalnih želja.

Prva želja na mom spisku, koja se većini ljudi oko mene činila apsolutno neostvarivom, glasila je:

  • kroz svoj rad doneti radost milionima ljudi.

Prva želja koja mi se ostvarila bila je upravo ta – doneti radost milionima kroz svoj rad. Usledilo je čarobno ostvarenje i ostalih želja pa sam ih jednu za drugom precrtavala, po redu, onako kako su se ostvarivale pred mojim očima.

Udahni život svojim željama

Otvorena ljuska saka usmerena ka zvezdanom nebu na kome jedna zvezda posebno blista

Sad je na tebe došao red da iskoristiš čarobnu moć zahvalnosti kako bi ti se želje ostvarile pred tvojim očima. Ujutro uzmi svoj spisak sa deset najvećih želja. Pročitaj svaku rečenicu i želju na popisu i jedan minut zamišljaj da ti se želja već ostvarila. Oseti što dublju zahvalnost, kao da je željeno već ostvareno.

Sa sobom nosi svoj spisak želja. Barem dva puta tokom dana pročitaj sve što si zapisala i oseti što dublju zahvalnost za svaku želju, kao da ti se već ostvarila.

Ako želiš da ti se želje još brže ostvare, od srca ti preporučujem da svoj spisak želja svakog dana nosiš sa sobom u džepu ili torbi i da ga izvadiš kad god imaš vremena, pročitaš i osetiš što dublju zahvalnost za svaku želju. Kad ti se želja ostvari, precrtaj je i dodaj nove želje.

Ako si bar malo slična meni, svaki put kad neku želju precrtaš na popisu, rasplakaćeš se od radosti, jer se ono što se činilo neostvarivim ostvarilo kroz čarobnu moć zahvalnosti.

Magična vežba broj 22 – rezime

Pred tvojim očima

  1. Ponovi prva tri koraka magične vežbe broj 1 –
  • čim se probudiš, sastavi spisak od deset blagoslova na kojima si zahvalna,
  • zapiši zašto si zahvalna za svaki blagoslov,
  • ponovo pročitaj svoj spisak, u sebi ili naglas. Kad dođeš do kraja svakog blagoslova, reci čarobne reči: hvala ti, hvala ti, hvala ti, osećajući sve veću zahvalnost za blagoslov.
  1. Na početku dana uzmi spisak svojih deset najvećih želja.
  2. Pročitaj svaku rečenicu i želju na svom spisku i jedan minut zamišljaj da su ti se želje ostvarile. Oseti što dublju zahvalnost.
  3. Danas svoj spisak želja nosi sa sobom. Barem dva puta tokom dana izvadi spisak, pročitaj ga i oseti što dublju zahvalnost.
  4. Neposredno pre spavanja uzmi čarobni kamen u ruku i izgovori čarobne reči hvala ti, za ono najbolje što ti se dogodilo u današnjem danu.

LINKOVE svih vežbi možeš naći u tekstu “Preobražaj kroz zahvalnost – uvod

zuti smeško Zabavi se i uživaj!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *