Ček izobilja – put do većeg materijalnog izobilja i novca

Ček izobilja je blanko ček koji možemo koristiti da nam pomogne u manifestovanju finansijskog prosperiteta.

Svako ko je gledao film “Tajna” – najpoznatiji dokumentarac o Zakonu privlačnenja – verovatno već zna za Ček izobilja. Ukoliko nisi upoznata sa ovom tehnikom, a želela bi da saznaš više, ili ako želiš da se podsetiš kako ona funkcioniše, tekst koji nsledi će ti pomoći u tome. 

Šta je Ček izobilja?

Na drvenom stolu leze prazan cek i zlatna olovka

Zapiši i dobićeš.

Ideju o “privlačenju” novca uz pomoć Čeka izobilja je popularizovao dokumentarni film Tajna, u kome je ispričana priča o čoveku koji je koristio ček da bi uspešno privukao 100.000 dolara, a zatim 1.000.000 dolara. 

Nezaobilazni deo priće o  Čeku izobilja je i komičar Džim Keri (Jim Carrey) koji je sebi napisao ček na deset miliona dolara na kojem je pisalo „za pružene glumačke usluge“, njegovo ime i datum –  Dan zahvalnosti 1995 g.  Ček je nastao u vreme dok je još bio švorc i uglavnom nepoznat glumac. Kasnije, dan-dva pre upisanog datuma, saznao je da će zaraditi 10.mio $ za ulogu u  jednom filmu. Jednom priliko je izjavio da je ček verno nosio sa sobom ali i da je vredno radio, verovao u sebe i neprestano vizuelizovao svoje snove kako se manifestuju u njegovoj stvarnosti.

Sama tehnika je vrlo jednostavna za izvođenje. Potrebno je imati prazan ček (ako se u toj sredini koriste čekovi). Može se koristiti digitalni ček (moguće ga je naći na internetu) ili , što je po mom mišljenju najbolje, iskoristiti sopstvenu kreativnost i kreirati svoj magični Ček izobilja. Detaljnije i opširnije o Čeku izobilja pročitaj u tekstu “Vežbe zahvalnosti: 17. dan“.

Kako popuniti Ček izobilja

Postoji osnovni okvir kome možeš dodati datum i potpis:

BANKA UNIVERZUMA   Ček

PRIMALAC:                       Tvoje ime i prezime   

IZNOS                                 Već isplaćeno ili konkretan iznos

SVRHA                               Putovanje u …

UPLATILAC                      Univerzum

Datum možeš, a ne moraš da upišeš. Možeš izabrati datum koji je povezan sa nekim konkretnim događajem, bliskim ili dalekim. Na primer, želiš na godišnji odmor i kroz, toliko i toliko meseci, očekuješ određeni novčani iznos. Ili, poput Dž. Kerija, želiš svotu koja će se manifestovati kroz deset godina.

Možeš koristiti reć Danas ili Sada. To ne znači nužno da će se tačan iznos pojaviti baš danas. To znači da veruješ da se sve to usklađuje za tebe i da je u procesu manifestovanja.

Što se tiče Iznosa preporučljivo je da izabereš broj koji je za tvoj um prihvatljiv i moguć.

Na čeku možeš imati rubriku Svrha – na primer “putovanje u inostranstvo” ili “za život iz mojih snova”.

Kada kreiraš svoje čekove imaj na umu da je praksa pokazala da je najbolje imati više različitih čekova. Jedan na kome nije ograničena količina novca, da ne ograničavamo Univerzum. Ostavi ga po strani i prepusti se. Neka bude kad bude vreme za to.

Drugi oblik kreiranja su čekovi sa konkretnim iznosom, koliko približno košta stvar koju želiš – kaput, cipele, neki komad nameštaja… Ovakve čekove možeš pisati mesečno ili više puta mesečno, za različite stvari. Kada se jedna želja ostvari piši sledeću.

Ti poslušaj sebe, radi na ovaj ili na neki svoj način!

Evo dva primera koji pokazuju kako se Ček izobiljha može popuniti:

primer elektronskog čeka izobilja    primer čeka izobilja

Kako koristiti Ček izobilja?

Kada popuniš ček izobilja onda treba da se odlučiš kako da ga koristiš. Možeš da ga postaviš na neko vidljivo mesto tako da možeš da ga primećuješ tokom čitavog dana; da ti bude stalno na oku. Postavi ga na ogledalo, pored računara… tamo gde provodiš najviše vremena. 

Ponekad namerno zastani i malo duže zadrži pogled na čeku. Zamisli i oseti kako je kada primaš iznos koji posmatraš. Podesi svoju energiju na frekvenciju čistog obilja. Ovo je dobar način ukoliko to ne postane opsesija i stalna briga kada će se manifestacija dogoditi.

  • Možeš ga staviti u novčanik, tako da se svaki put kada otvoriš novčanik setiš svoje namere.
  • Svaki put osećaj se dobro kao da je pošiljka očekivane količine novca već stigla.

Možeš ga pohraniti na neko sigurno mesetu, u knjigu, fioku, kutiju koja se zaključava, na mesto gde ga nećeš često viđati. Ostavi ga i zaboravi na njega. Oslobodi se i sve prepusti Univerzumu ne brinući o tome kada će željeno stići. 

Možeš koristiti metod koji smo nekada, kada smo bili đaci koristili da bi bolje zapamtili gradivo. Stavljali smo knjigu pod jastuk. Isto možeš učiniti i sa čekom. Stavi ček ispod jastuka. Narednih 7 do 10 dana, svake noći pre nego što zaspiš, zamisli da primaš iznos koji si zapisala, osećaj se dobro i dopusti toj energiji da teče kroz tebe.

Prati svoju intuiciju. Možda će te ponekad navesti da pratiš određeni put, preduzmeš određenu akciju ili uradiš nešto što inače ne bi radila. Kada osetiš ovaj unutrašnji poriv, veruj mu! To je možda Univerzum koji te vodi do tačnog iznosa novca koji si tražila. Pobrini se da nakon što intuicija progovori, preduzmeš akciju!

Da li ovo radi?

Covek u tamnom odelu lezi na nocu rasutom po podu

 Apsolutno DA , ali NE UVEK!  Ukoliko bolje upoznaš sastavne elemente ovog procesa, tehnika UVEK radi, u suprotnom ne radi. Moje lično iskustvo to potvrđuje, ali i iskustva drugih. 

Uzmimo za primer da želiš 10.000.000 dinara ili možda 1 mio evra. Ukoliko je za tebe to veoma velika svota novca jer tvoja primanja su mala ili relativno mala, nikada u životu nisi čak ni videla ni približno toliku količinu novca, da li ti zaista osećaš taj iznos kao moguć? Da li tvoje biće rezonuje sa frekvencijom te količine novca? U prevodu, da li zaista veruješ da možeš imati toliku količinu novca? Praksa kaže da takav iznos nikada ne stigne!

Ček izobilja može biti moćna alatka za podršku našim manifestacijama i pomoći nam da se uskladimo sa energijom čistog, neograničenog obilja. Međutim, samo ispisati ček na iznos koji želimo nije dovoljno

Da bi željeno uvek stizalo potrebno je upoznati objekat svoje želje – novac. “Šta je novac i kako ga manifestovati”

Važno je poznavati proces manifestacije.

I konačno, upoznati se sa Zakonom privlačenja i načinom na koji funkcioniše.

Kada investiraš svoje vreme u sticanje potrebnih znanja i preduzmeš konkretne akcije, čineći najbolje što možeš, Univerzum te NIKADA neće izneveriti. Ako je novac to što želiš, zapiši i imaćeš!

Zabavi se i uživaj!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *