Vežbe zahvalnosti: 27.dan

Čarobno ogledalo

Svetlozelena priroda vidljiva u kitnjastom ogledalu smestenom na zemlji u tamnoj sumi

  • Naš doživljaj stvarnosti menja se u skladu sa našim emocijama i stoga u njima otkrivamo magiju i lepotu, a magija i lepota se zapravo kriju u nama.-Halil Džubran  (Halil DŽUBRAN, 1883.-1931.) pesnik

Ostatak svog života možeš provesti u žurbi, pokušavajući naterati spoljašnji svet da se podredi tvojim željama, trčeći od jednog do drugog problema i nastojeći da ih rešiš, žaleći se na situacije i druge ljude, nikada ne uspevajući živeti svojim punim potencijalom ili ostvariti svoje snove.

Ali, kad magija zahvalnosti postane deo tvog života, sve se u svetu oko tebe čarobno menja – tako je jednostavno. Tvoj svet se čarobno menja zato što si se ti promenila, zato se menja i ono što privlačiš.

Inspirativne Gandijeve (Gandhi) reči i stihovi pesme Majkl Džeksona (Michael Jackson), “Čovek u ogledalu”, koji su uticali na stotine miliona ljudi, prenose nam jednu od najmoćnijih poruka svih vremena:

  • Promeni osobu u ogledalu i tvoj svet će se promeniti.

Ako si dosad radila svih 26 magičnih vežbi, promenila si se!

Iako je ponekad teško uvideti koliko smo se mi sami promenili, osetićeš promene u svom osećaju sreće, uvidećeš promenu u boljim okolnostima svog života i u čarobnim promenama u svetu koji te okružuje.

Magičnu moć zahvalnosti primenjivala si na svoju porodicu i prijatelje, na svoj posao, novac i zdravlje, za svoje snove, pa čak i na ljude sa kojima se svakodnevno susrećeš. Ali, osoba koja zaslužuje tvoju zahvalnost više od bilo koga drugoga si upravo ti sama.

Hvala ti!

Smedja zena u belo ljubicasti haljini gli svoj odraz u velikom ogledalu

Kad si zahvalna na tome što si ti ta osoba u ogledalu, potpuno će nestati osećaji nezadovoljstva i razočaranja, kao i osećaj da nisi dovoljno dobra. S njima će na čaroban način nestati i svaka nezadovoljavajuća i razočaravajuća okolnost iz tvog života.

Negativna osećanja koje gajiš prema sebi nanose naveću štetu tvom životu, jer su intenzivnija od bilo kojih osećanja koja gajiš prema bilo čemu ili bilo kome drugom. Kuda god da kreneš, bilo šta da radiš, ta negativna osećanja nosiš sa sobom u svakom trenutku i ona ukaljaju sve što dodirneš; deluju kao magnet privlačeći još veće nezadovoljstvo i razočaranje u svemu što radiš.

Kad si zahvalna na tome što si takva kakva jesi, privlačićeš samo one okolnosti od kojih ćeš se još bolje osećati u sopstvenoj koži. Da bi privukla životna bogatstva, moraš biti ispunjena bogatstvom pozitivnih osećanja prema samoj sebi. Obogaćuje te upravo zahvalnost na sebi samoj!

  • “Jer ko je zahvalan (na samom sebi), daće mu se još i obilovaće.
  • A ko nije zahvalan (na samom sebi), oduzeće mu se i ono što ima.”

Ja volim sebe!

Crtez mlade zene u plavoj majici kratkih rukava crne kose pune cveca kako grli sebe

Da bi uradila vežbu čarobnog ogledala, odmah sada idi do ogledala. Osobu u ogledalu pogledaj direktno u oči i iz dubine srca na glas izgovori čarobne reči hvala ti. Izgovori ih sa više osećaja nego ikada pre.

  • Reci hvala ti na tome što si to ti!
  • Reci hvala ti za sve ono što jesi!

Reci hvala ti sa barem onoliko dubokom zahvalnošću koju si osećala radeći dosadašnje vežbe. Budi zahvalna na sebi upravo onakvoj kakva jesi!

Nastavi sa vežbom čarobnog ogledala tako što ćeš predivnoj osobi u ogledalu biti zahvalna do kraja današnjeg dana i svaki put kad se pogledaš u ogledalo izgovori čarobne reči hvala ti.

Ako čarobne reči ne možeš izgovoriti na glas ni u jednom trenutku, onda ih izgovori u sebi. A ako si zaista hrabra, pogledaj čarobno ogledalo i reci tri stvari o sebi na kojima si zahvalna.

Ako od sada, iz bilo kog razloga, ne budeš ljubazna prema sebi, znaćeš da ljubaznost treba da pružaš onoj osobi koja tvoju zahvalnost zaslužuje više od bilo koga drugoga – osobi u ogledalu!

  • Kad si zahvalna, tada nećeš kriviti sebe ako nešto pogrešiš.
  • Kad si zahvalna nećeš kritikovati sebe ako nisi savršena.
  • Kad si zahvalna na tome što si takva kakva jesi, tada si srećna i postaćeš magnet koji privlači srećne ljude, srećne situacije i čarobne okolnosti, koje će te okruživati bilo kuda da kreneš i bilo šta da radiš.

Kad budeš uspela da otkriješ magiju u toj osobi u ogledalu, ceo svet će ti se promeniti.

Magična vežba broj 27 – rezime

Čarobno ogledalo

  1. Ponovi prva tri koraka magične vežbe broj 1 –
  • čim se probudiš, sastavi spisak od deset blagoslova na kojima si zahvalna,
  • zapiši zašto si zahvalna za svaki blagoslov,
  • ponovo pročitaj svoj spisak, u sebi ili naglas. Kad dođeš do kraja svakog blagoslova, reci čarobne reči: hvala ti, hvala ti, hvala ti, osećajući sve veću zahvalnost za blagoslov.
  1. Svaki put kad se danas pogledaš u ogledalo reci hvala ti osećajući dublju zahvalnost nego ikada pre.
  2. Ako si zaista hrabra, dok se gledaš u ogledalu reci TRI stvari na kojima si zahvalna kad je reč o tebi.
  3. Neposredno pre spavanja uzmi čarobni kamen u ruku i izgovori čarobne reči hvala ti, za ono najbolje što ti se dogodilo u današnjem danu.

LINKOVE svih vežbi možeš naći u tekstu “Preobražaj kroz zahvalnost – uvod

Zabavi se i uživaj!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *