Šta je paralelni svet?

Sve je više dokaza da materijlni svet u kome trenutno postojimo, nije jedina realnost u kojoj postojimo. Postoje bezkrajni paralelni svetovi sa bezbroj naših verzija. Šta su paralelni svetovi? Jednosrvna definicija kaže: “Paralelni svet je svet koji se razlikuje od objektivne stvarnosti barem jednim događajem.”

Tekst koji sledi govori upravo o tome. Šta znači svaki događaj, svaki pokret koji napravimo. Kako, u stvari, stvaramo svoj svet i svoju realnost?

Paralelni svetovi, potencijal neograničenih mogućnosti

Velegrad u tami i magli i obrnuta slika istog velegrada u svetlosti

U moru nemanifestovanog božanskog Izvora, postoji potencijal bezkonačnih mogućnosti. Tu vreme ne postoji a mogućnosti postoje sve istovremeno. Šta ćemo manifestovati u svom iskustvu, zavisi od nas.

  • To more bzkrajnih mogućnosti je statično.
  • To je poput kolekcije bezbrojnih gotovih sličica u moru bezkraja mogućnosti.
  • One sve već postoje istovremeno i to bez pokreta.

Iluzija kretanja i protoka vremena nastane kada zaplovimo u iskusvo jedne vremenske linije – pa imamo utisak kretanja prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Mi počinjemo spajati pojedine sličice i stičemo utisak da je to kretanje u vremenu; isto kao kada projektujemo film na platnu iz niza odvojenih, mirnih sličica. Utisak trčanja nastaje kada spajamo sličice osobe koja ima minimalne promene u položaju ekstremiteta.

  • Svaka sličica već unapred postoji istovremeno, ali pokret trčanja nastaje kao iluzorni utisak, kada ih spojimo u linearnom nizu.

Kada smo u vremenu onda podležemo određenim zakonitostima. Kreacija se odvija na osnovu zamišljenih umnih pravila i odnosa. Na određenoj vremenskoj liniji deluje Zakon uzroka i posledice i unutar te vremenske linije to se ne može izbeći.

  • Ako uskočimo na drugu vremensku liniju – paralelnu realnost, koja se razlikuje minimalno od sadašnje, onda mi automatski menjamo i svoju prošlost i budućnost.

Pošto je razlika minimalna, skok neće biti drastičan i sve će izgledati skoro isto ili slično. Istorija napisana u udžbenicima će ostati ista. U koju liniju ćemo uskočiti zavisi od našeg izbora!

Ako uskočimo u liniju gde smo odlučili da popijemo čašu vode, naše celokupno buduće iskustvo neće drastično biti drukčije, u odnosu na paralelnu realnost u kojoj smo odlučili da ne popijemo tu vodu ili je taj tren nestalo vode u kući.

  • Svaka odluka i paralelna realnost ima svoj scenario i određeno kretanje u vremenu.

Čudesna isceljenja ili drastične promene u nečijem životu rezultat su naglijeg skoka u sasvim drukčiju paralelnu realnost. Sve te realnosti i vremenske linije postoje istovremeno.

Tako smo mi koji ovde živimo sada, za vreme Černobilske katastrofe svi zajedno, kolektivno uskočili u vremensku liniju gde nije došlo do nuklearne kataklizme cele planete.

I sada postoji vremenska linija gde je došlo u tom trenu do nuklearne katastrofe i masovnog uništenja na planeti. Neki žive u vremenskoj liniji gde je još živ Prisli (Presly) ili gde još nije pronađen točak itd, itd.
Pošto smo vezani za kolektivno nesvesno i zajedničku kolektivnu vremensku liniju, teže su naše drastičnije individualne promene ili uskakanje na sasvim drukčiju vremensku liniju. Ogromna energija je vezana uz te kolektivne zajedničke programe.

Kako izaći iz kolektivne svesti stada?

Na profilu lica i vrata zene stilizovana tanka stabla na vratu rastu u krosnju na glavi koja emituje zelenu svetlost

sa Midjourney.

Kažemo da smo zarobljeni u kolektivnom matriksu. Postajemo robovi društvenog sistema i pravila koja tu vladaju. Klatno dualnosti tu snažno deluje i kad god želimo uskočiti na pozitivni pol klatna, onda smo time izazvali još snažnije vraćanje u negativni pol klatna. Vrtimo se u začarnom krugu zatvora i neminovnih cikličkih ponavljanja.

  • Zato je važno prekinuti svoju vezanost za kolektivnu svest stada i za njegovo odobravanje.

Tako vraćamo sebi svoju energiju i imamo je više za izbore drukčijih vremenskih linija, drukčijih realnost i drukčije scenarije božanske kreacje.To je prvi značajniji korak u evolucijskom duhovnom napredovanju.
Alternativne paralelne realnosti mogu biti neprirodna (izveštačena) kreacija nižeg ja sa suženom vizijom; za njih kažemo da nisu realne odnosno da su iluzorne. Razlog je taj što one nisu povezane sa jednom božanskom voljom i one su samo nepovezan san nižeg ja.

Pri tome se niže ja koristi sličicama iz bezkrajnog mora božanskih mogućnosti, no on ih samo zamišlja i projektuje kao svoju zamišljenu realnost. Te sličice nisu realne, žive ili stvarne, jer nisu ispunjene jedinstvenom i celovitom energijom božanskog.
Ako se nalazimo u vibraciji bezuslovne ljubavi, nećemo izabrati mogućnost hroničnog opijanja i nastaviti tako i u budućnosti. Kreiraćemo neku zdraviju kreaciju.

Dimenzionalni skok u humanije čovečanstvo

Covek hoda putem napravljenim od drvenih dasaka ka spiralnom portalu

Ako smo na visokoj vibraciji bezuslovne ljubavi koju možemo dugo zadržati, onda smo spremni da uskočimo u onu vremensku liniju gde je prosečna kolektivna svesnost na višem nivou. To zovemo dimenzionalni skok ili početak življenja na paralelnoj planeti Zemlji na kojoj postoji naprednije i humanije čovečanstvo.

To možemo posmatrati i ovako. Kada se na planeti nađe dovoljan broj pojedinaca koji su podigli svoju vibraciju, onda cela planeta skače na svoju višu vibraciju odnosno svi se prebacuju u drugi paralelni svet ili višu dimenziju. Zbog svega toga bezsmislena je ideja aktivističkih borbi za promenu i poboljšanja za spas planete.

Nalazimo se na onakvoj planeti Zemlji, jednoj od bezbroj mogućnosti, kakvo je dominantno stanje naše vibracije. Trenutno, kolektivno živimo na toj vibraciji koja je dovoljno visoka da se izbegne apokaliptična priča o nuklearnom samouništenju i III svetskom ratu.

Naravno, svako od nas bira svojom vibracijom gde će biti. Ne biramo željama i dobrim delima nego visinom vibracije svoje dominantne svesnosti.

Iz materijala prošlosti kreiramo budućnost

Covek hoda stazom izmedju velikih casovnika i mnostva zutih sfera svetlosti na nebu

Poznat nam je stav da je sadašnjost satkana od elemenata prošlosti. Pogledajmo to iz drukčijeg ugla. Ti, i samo ti, kreiraš svoju PROŠLOST na osnovu vibracije sadašnjosti.

  • Svaka vremenska linija ima drukčiju prošlost i budućnost.
  • Mi ništa ne menjamo, samo se prebacujemo u paralelni svet, u realnost gde to već postoji kao drukčija varijanta.

Onu vibraciju koju odaberemo sada, samo je jedna od mogućih paralelnih svetova.
Svaka linija paralelnih realnosti ima svoja sećanja koja su rezultirala baš takvom sadašnjošću.

Iz materijala prošlosti kreiramo budućnost.

To je drukčije u svakoj vremenskoj liniji paralelne realnosti. U jednoj liniji imamo određena sećanja i ako ostanemo u toj liniji, onda će i naša budućnost biti satkana od istih elemenata odnosno programa i uverenja.

  • Ako preskočimo u drugu paralelnu realnost, onda ulazimo u područje sa drukčijim sećanjem na prošlost, imamo drukčiju prošlost koja nas je dovela do sadašnjeg ishoda.

Ako su odstupanja između dve paralelne realnosti velika, onda su i prošli događaji drastično drukčiji.

Tako u našem sećanju više nema nekih osoba, jer njih zaista ni nema više u vremenskoj liniji u kojoj smo sada. Ako skok nije drastičan, onda će iste osobe iz naše prošlosti postojati i dalje, samo ćemo imati drukčija sećanja.

Kada se nađemo na godišnjici mature imaćemo sasvim različita sećanja na iste zajedno doživljene situacije. Sada više nismo na istoj vremenskoj liniji i nemamo više istu zajedničku prošlost i ista sećanja.

  • Svaka odluka u sadašnjem trenutku menja i prošlost i budućnost.

Ako od svojih roditelja u nasleđu nosimo mogućnost da obolimo od dijabetesa, možemo uskočiti u vremensku paralelnu realnost, gde se ta mogućnost nije manifestovala ili u liniju gde naši isti roditelji nemaju dijabetes. Mi smo tada dete zdravih roditelja i u našoj prošlosti nema sećanja da je, na primer, mama bolovala od dijabetesa.    

Znači, nema više sećanja na bolest majke jer je naša prošlost drukčija sada kada smo u paralelnoj realnosti gde smo zdravi. Ako smo vezani za određena uverenja i programe, onda ćemo teško moći uskočiti u paralelni svet gde nema tih uverenja.

  • Senke prošlosti će biti zalepljene za nas i one nam onda određuju i budućnost.

Zato nije dovoljna želja da budemo zdravi, da se prebacimo u paralelnu realnost gde smo zdravi. To nije lako dok smo zarobljeni u određenom matriksu uverenja i uslovljenosti.

No, ako možemo prihvatiti sva sećanja iz svoje prošlosti sa bezuslovnom ljubavlju, to znači da smo sada u bezuslovnoj ljubavi.

  • Kada smo sada u bezuslovnoj ljubavi, onda možemo izabrati bilo koju vremensku liniju i budući ishod, i tako smo automatski promenili i iluzornu prošlost i budućnost.

Kada kažemo da duhovnom ili isceliteljskom tehnikom brišemo traumatska sećanja i sve ono što je iluzija, to nije doslovno tako da mi to zaista brišemo. Sve to ostaje i dalje u svom vremenskom nizu u staroj vremenskoj liniji. Mi samo uskačemo u drugu paralelnu realnost gde više nema traumatičnog događaja, pa ni sećanja na njega.

  Zabavi se i uživaj!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *