Paralelne realnosti i novo JA

Svako ko veruje da paralelne realnosti postoje, i da je moguće prelaziti iz jedne u drugu paralelnu realnost, ima priliku da kreira svoj život, najbolji do sada, u ovom fizičkom svetu. Priliku za stvoranje novog sebe, svoog novog JA.

U tekstu koji sledi opisana je vežba pomoću koje možemo, postojeću stvarnost, koja nam se ne dopada, zameniti željenom realnošću.

Upoznajmo sadašnje JA da bismo mogli kreirati novo JA

Da bi efikasnije izvodili vežbu koja sledi, najpre razmislimozašto bi voleli da smo u nekoj drugoj, paralelnoj realnosti. Šta je to čime smo ispunili ovu realnost, a ne dopada nam se? Kakvog smo zdravlja, kakvi su naši odnosi, kakvo je naše materijalno stanje, kako nam ide posao, kako fizički izgledamo? Kakvo je naše sadašnje JA koje bi hteli da zemenimo sa nekim novim JA, u novoj paralelnoj realnosti.?

Kreirajmo novo JA bez emocionalnih okidača               

Crtez profila cove na cijoj lobanji je prekidac za svetlo i ruka coveka koji prstom pritiska prekidac

Svakoga dana prolazimo kroz različita osećanja – radost, uzbuđenje, nelagodnost, frustracije… Osećanja koja se pojave najčešće su direktno povezana sa događajima tog dana. Kada nešto u trenutku izazove intenzivnu emotivnu reakciju, bez obzira na naše raspoloženje, moramo postati svesni da se aktivirao EMOCIONALNOI OKIDAČ.

  • Emocionalni okidači su ona super-reaktivna mesta koja se aktiviraju nečijim ponašanjem ili komentarima.
  • Emocionalni okodač je sve što nas emocionalno pokreće.
  • Obično su produkt prošlosti, nerazrešenih osećanja i ponašanja.
  • Reakcija na okidač je intenzivna jer se branimo od bolnog osećaja koji se pojavio.

Uobičajene situacije koje izazivaju intenzivne emocije su: nepraveda, odbacivanje, izdaja, bezpomoćnost, gubitak kontrole, ignorisanje, nesigurnost… Da li su ovi elementi gradivni materijal tvog sadašnjeg JA?

Osim naglih emocija, okidači mogu da izazovu i neke fizičke reakcije kao što su: lupanje srca, nelagodnost u stomaku, znojenje, vrtoglavica i slična stanja.

Ako celim svojim telom, celim svojim bićem želimo da budemo centrirani, ako želimo da kanališemo moć, da kanališemo inspiraciju, Ljubav i Svetlost, gde god da idemo, kako god da obavljamo stvari ,onda moramo prestati da marimo za mišljenje drugih.

Vidi u svom umu verziju sebe koja dozvoljava da je dotiče mišljenje drugihoseti to 20 sekundi. Zamisli verziju sebe koju ti vrlo dobro poznaješ, koja se plaši toga šta drugi misle, koja se, kada izađe pred druge ljude, kada veruje u nešto drukčije, plaši kako će reagovati porodica, partner, zajednica ili možda i potpuno nepoznati ljudi.

  • Zamisli tu verziju sebe koja se plaši mišljenja drugih, oseti tu verziju koju vrlo dobro poznaješ.
  • Sada zamisli paralelnu verziju koja živi u paralelnoj perspektivi koja se sada pojavila kod tebe.
  • Izgleda baš kao i ti.
  • Živi istim životom, osim što je to sasvim drukčija perspektiva – neosetljiva, centrirana, moćna, slobodna.
  • Pomeri svoju svesnost sa sadašnjeg tela (sadašnje JA) na novo telo (novo JA). Oseti razliku. Momentalno oseti razliku.
  • Oseti centriranost, oseti moć, snagu, slobodu, neustrašivost.

Koliko je ovoj verziji tebe bitno šta drugi misle? Nimalo! Nimalo! Zamisli kako bi to bilo da ne mariš nimalo. Zamisli da si apsolutno oslobođena ideje, mogućnosti da uopšte razmotriš šta drugi možda misle o tebi. Kakav bi to bio osećaj u tvom telu, u tvojoj svesti, u tvom stanju bića? Ne znaš ništa o tome. Neznanje je blagoslov u ovom slučaju.

Zamišljaj približno 10 sekundi. Kako bi bilo biti apsolutno neosetljiv? Ne uznemirava te šta god da neko misli, i ne primećuješ šta drugi misle.

Nemaš čak ni misao da bi poverovala ovcama, produktima društva, robovima sistema, da poveruješ njima pre nego svom Višem JA koje vidi mnogo, mnogo, mnogo paralelnih oblika egzistencije; hajde da zaustavim svoju radost, da prestanem da donosim Ljubav i Svetlost ovoj planeti u ključnim vremenima, hajde da zastanem da mi neko drugi, ko blage veze nema ko je on sam, a kamoli ja, određuje šta smem da mislim.

  • Zamisli verziju sebe kojoj nije stalo šta drugi ljudi misle.
  • Kad si na svom putu, i živiš svoju strast, znaš da je to jedini način da živiš, jedini način da kreiraš.
  • Tada si slobodna!

Vežbaj kako je biti novo JA 

Ispred nebule ispisan broj dvadest jedan u beloj boji

Dakle, potpuno zaboravi svoje prošlo JA. Razvijaj totalnu amneziju za svoju osetljivu stranu, za ono što želiš da menjaš, baci u zaborav. Ti kreiraš svoj svet.

  • Navikni se na to da si u mogućnosti da biraš različite sebe! 

Razvij trenutnu, iznenadnu amneziju za verziju A, zaboravi kako je bilo biti TI (prošlo JA). Prebaci se na verziju B, novu verziju sebe, novo JA. Oseti svoje telo, to si ti sada, jedna od paralelnih realnosti. (Više o tome u tekstu “Šta je paralelna realnost?“).

  • Pre nego što ustaneš iz kreveta, sklizni u osobu koja želiš da budeš taj dan (nova verzija), i nemoj da te omete nijedan okidač kojeg se sećaš iz svoje prošlosti (stara verzija). Zaboravi prošlo TI, zaboravi staro JA.

Potpiši ugovor sa sobom, ili se usmeno dogovori, da ćeš sledećih DVADESET JEDAN (21) DAN, od sutra, koristiti podsetnike – alarm, papiriće… Nemoj spustiti noge na pod dok ti nije jasno koju osobu si izabrala da budeš danas.

Svaki put kada se probudiš tih 21 dan, ti biraš stanje bivanja i ličnosti koju si vizuelizovala da želiš biti tog dana, i nosi je sa sobom ponosmo, samopouzdano; “obuj cipele” te osobe. Onda shvati da osoba koju si izabrala nema nijedan okidač jer, osoba koju si izabrala nikada nije ni imala taj okidač. Vežbaj to!

Vizuelizuj i oseti to pre nego što izađeš iz kreveta:

  • kako izgledam danas,
  • kako želim da izgleda dan,
  • kako želim reagovati na ljude,
  • kako će izgledati moji unutrašnji misaoni procesi,
  • danas obraćam pažnju na svoje misli i unutrašnje razgovore,
  • kojim temama posvećujem misli i da li će vibrirati u skladu sa onim na šta želim da se priklopim,
  • šta želim da isključim,
  • želim da postanem kreator i da to izrazim kroz svoje telo.
  • kakvo telo bi želela da imam danas? Vizuelizuj to!

Vidi sebe apsolutno bez okidača koje si do sada preuzimala svakoga dan, bez razloga, osim onoga da si to učinila juče i dan ranije. Više o ovome u tekst “Šta je manifestacija?

Povedi novo JA u šetnju

Suma, izmaglica i devojka sa rancem i pas šetaju sumskim putem

Ova šetnja nije sastavni deo gore opisane vežbe ali te možeš snažno podržati dok vežbu praktikuješ. Generalno, možeš je koristiti u svakodnevnom životu. Kratka je ali veoma efikasna. Znam iz iskustva.

Hodaj 20 minuta, ali možeš i manje – 10 ili 5 minuta. Dok hodaš samo se usredsredi na OSEĆAJ:

  • da možeš (šta god )- i budi u energiji ja mogu,
  • usredsredi se na sve ono što znaš – energija ja znam,
  • uredsredi se na sve ono čime želiš da si bogata – slobodna, uspešna, napredna, ljubazna, usredsređena, oštroumna, neverovatna, izuzetna...

Usredsredi se na sve načine na koje želiš da ostvariš i kristalizuješ, manifestuješ sebe, svoje novo JA. Podrži sliku sebe koju si stvorila pre nego što si ustala iz krevete (ako šetnju uključiš u vežbu).

Zabavi se i uživaj!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *