Manifestacija za mršavljenje

Danas je skoro normalno biti opsednut težinom ili negativno govoriti o svojoj težini ili težini drugih ljudi. Stanje u društvu tome veoma pogoduje, posebno mediji koji promovišu i podstiču kult mišićavog, vitkog tela. Strah od gojaznosti može se pretvoriti u dramu.

Međutim, pravi izazov nastaje kada se pojavi zaista prekomerna težina koja nas ograničava u svim svakodnevnik aktivnostima i zbog koje se osećamo sputano u svom telu. Kako se suočiti sa tim izazovom govori tekst koji sledi.

Ne mrzi svoje telo, pomozi mu!Borovnice sargarepa banane blitva zuti peskir plavi mali tegovi krojacki metar i konopac za preskakanje leze na stolu

Kad bi te neko pitao šta je uzok tvoje gojaznosti, verovatno bi rekla (kao i većina ljudi) da je to količina ili vrsta hrane koju jedeš, jedenje u pogrešno doba dana i nedovoljno kretanje. Naravno, to je tačno, ali pravi razlozi su mnogo dublji.

Da bi imali (za nas) idealnu telesnu težinu i dobro se osećali u svom telu, moramo to posmatrati s duhovne, energetske i emotivne tačke gledišta. Moramo biti voljni razumeti osećaj koji stoji iza toga.

  • Kada se kilogrami počnu gomilati, nečujno ali sve vidljivije, sebi moramo postaviti ključno pitanje – šta mi telo pokušava pokazati ili čemu me pokušava naučiti?

Veoma moćno pitanje koje će ti pomoći da razumeš energetski poremećaj koji je doveo tvoje telo u neuravnoteženo stanje. O kakvoj energiji je reč?

To je energija koja prirodno teče kroz nas, sa kojom smo u svakom trenutku povezani – energija IZVORA. Božanska energija, Ljubav, Svetlost. Ona nam daje snagu, vitalnost, sreću, entuzijazam, radost – daje nam Život.

Mi smo puni života, vitalni samo kada ta Božanska energija teče nesmetano. Ali, kada naše misli, naša razmišljanja nisu u skladu sa tom energijom, kada su suprotna njenoj univerzalnoj mudrosti, počinjemo je blokirati. Tada počinju da se javljaju tegobe i problemi.

Zamisli jezerce, čisto i mirno, u koje utiče potoćić čija voda je bistara i sveža. Ako se u potoku pojavi neka prepreka koja zaustavi dotok vode u jezero, vremenom, voda u jezercetu će postati ustajala. Isto se događa i sa telom kada je prekinut dotok Univerzalne energije.

Odgonetni poruke koje ti suvišni kilogrami šaljuNa beloj poslozi crnom linijom icrtano tele devojke koja sedi pognute glave sakrivajuci lice rukama

Prekomerna težina nastaje usled taloženja masti u organizmu. Svako povećanje telesne težine za 10 % od idealne, moderna medicina označava kao gojaznost, ali i kao bolest. Postoji formula za izračunavanje idealne telesne težine, ali to nije predmet ove priče. Ne možemo uzeti pristup “jedna veličina za sve” kada se radi o našem telu. Svako zna da li mu je koža tesna ili preširoka. Najvažnije je da sledimo ono što osećamo da je najbolje za nas.

  • Najpre upoznaj svoje suvišne kilograme, oslušni šta ti poručuju, pa tek onda koristi formule i dijete.

Masnoća je energija, pa ako si pohranila energiju u određeno područje tvog tela, to bi mogao biti znak da se događa nešto dublje. Naše telo nije dizajnirano za prejedanje ili žudnju za stvarima koje mu štete (neprirodna hrana puna toksinima, veštačkih boja, konzervansa i sl). Kada se to dogodi, to je znak da postoji veća neravnoteža u našem telu.

Ovu neravnotežu koja se javlja na dubljem emocionalnom/energetskom nivou teško je otkriti ako nemamo svest o sebi.

  • Mast je ENERIGIJA.
  • Kada se mast nakuplja u telu to može ukazivati na zadržavanje nekih stvari odnosno na strah od puštanja.
  • Treba da otkriješ čega se tako grčevito držiš i ne želiš to da otpustiš – uverenja, sećanja…

Masnoća takođe izuzetno ŠTITI, tako da skladištenje masnoća može ukazivati i na potrebu da zaštitiš sebe ili da se sakriješ od sveta.

Nauči da voliš svoje telo Crtez punacke devojke crne kose u plavim helankama sa zvezdicama i crvenoj majici kako plese

Ako imaš višak kilograma, malo je verovatno da voliš svoje telo. Podseti se, postani svesna, da je tvoje telo, uprkos “nedostacima”, neverovatno. U svakom trenutku, tvoje telo prolazi kroz milione sitnih procesa i obavlja milione sićušnih zadataka kako bi te održavalo u životu i kako bi se ti osećala dobro. Svaka ćelija u tvom telu je tu da služi tebi tako da, ako voliš svaku ćeliju, možeš učiniti čuda za svoje zdravlje. Više o ovome u tekstu “Vežbe zahvalnosti – Savršeno zdravlje“.

  • Veoma je važno da znaš i zapamtiš, da ni pod kojim uslovima ne dozvoliš sebi da mrziš kilograme koje osećaš kao višak, jer oni su samo simptom dubljeg problema, pokazatelj da postoje blokade u protoku životne energije.

Ponovnim uspostavljanjem energetskog toka, uravnoteženjem energetskih centara (čakre), blokade će, zajedno sa simptomima, biti razgrađene. Voleti svoje telo i znati da si dovoljno dobra baš takva kakva jesi, definitivno je 100% ultimativni lek za sve problema za prekomernu težinu.

Naravno, u praksi je to vrlo izazovno, ali je nužno. Dok tragaš za odgvorima prihvati sebe takvu kakva jesi u tom trenutku. Oslobodi se otrovnih unutrašnjih razgovora u kojima stalno govoriš sebi kako si debela. U redu je da ti se ne dopada!

  • Međutim, voleti prekomerne kilograme, u stvari, znači voleti svoje telo koje te nosi kroz život, koje si ti na neki način povredila i kome je potrebna tvoja pomoć da ponovo bude u ravnoteži.
  • Pomozi mu, ne mrzi ga!

Da bi pomogla svom telu potrebno je da obratiš pažnju i na hranu koju unosiš. Ne postoji dijeta koja bi odgovarala svim ljudima. Zato se obrati svom telu i ustanovi koja hrana mu najviše odgovara.

Ne postoji hrana koja je “pogrešna”, postoji samo hrana koja jeste ili koja nije usklađena sa tobom (ne gledaj šta jedu drugi ljudi). Ne moraš jesti samo zato što je vreme ručka, a ujutro ne moraš jesti žitarice samo zato jer je to hrana za doručak.

  • Potrebno je da slušaš svoje telo i jedeš hranu od koje se osećaš dobro, živahno i radosno.
  • Bez obzira na količinu kalorija, kada jedeš hranu pripremljenu s ljubavlju i kada je jedeš s ljubavlju, a ne sa osećajem krivice ili sa idejom da je to “loša” hrana, onda će te hrana i zaštititi, zauzvrat.

Zašto želiš da smršaš?

Crtez.Smedjokosa vitka devojka u plavom šorcu i beloj majici i gojazna devojka u farnerkama i roze majici

Manifestacija je stvar osećanja. Ako imaš negativan pogled na svoj izgled, ishranu, vežbe koje radiš, ti sprečavaš da se gubitak težine manifestuje. Tvoja namera da smršaš je važna jer definiše poruku koju šalješ Univerzumu. Pozitivna energija biće podržana pozitivnim ishodima, i obratno.

Pozitivne namere su one koje ti služe i podižu tvoj duh:

  • Volim zdravlje i hoću da vodim zdraviji način života.
  • Hoću da izgledam najbolje što mogu.
  • Hoću da imam više energije.

Negativne namere služe drugima i stavljaju njihove potrebe ispred tvojih:

  • Želim da smršam da bi impresionirala druge.
  • Želim da smršam kako bi izbegla da me osuđuju.
  • Želim da se uklopim u standarde lepote društva.

Suoči se sa ograničavajućim uverenjima

Devojka u teget pantalonama i sakou stoji velikoj nacrtanoj kocki

Sve što si manifestovala u životu direktno je povezano sa tvojim mislima. Ključna misao, kada je reč o gojaznosti, je verovanje da je gutitak težine moguć i da je lako osloboditi se viška kilograma.

Tvoje misli i ograničavajuća uverenja sprečavaju te da preduzmeš neophodne radnje i manifestuješ željeno. Ako dijeta u prošlosti nije radila, nemoj to shvatiti kao neuspeh. Umesto da koristiš prošle događaje da sabotiraš svoju želju, koristi ih kao znak da je potrebno da se preusmeriš.

Neophodno je da spoznaš svoja ograničavajuća uverenja koja te blokiraju. Tvoja podsvesna uverenja su odraz slike koju imaš o sebi i odslikavaju način na koji doživljavaš sebe, to je tvoja frekvencija na kojoj vibriraš. Ograničavajuća uverenja spuštaju tvoju energiju u stanje niske vibracije.

Česta ograničavajuća uverenja:

  • Baš se trudim, ali kilogrami ne idu dole.
  • Teško je smršati.
  • Sve moje dosadašnje dijete bile su neuspešne.
  • Teško je držati se dijete.
  • Mrzim vežbanje.
  • U svakom slučaju, pre ili kasnije, vratiću se na staru kilažu.
  • Ne mogu to da uradim. Suđeno mi je da budem debela.
  • To je nasledno. Svi u mojoj porodici imaju problem sa težinom.
  • Nisam lepa…

Treba da znaš da većina tih uverenja nisu tvoja lična, već su podsvesno pokupljena od ljudi iz tvog okruženja.

Verovatno si već neko vreme gojazna (ili samo nezadovoljna sa nekoliko kilograma viška), tako da je ta “stvarnost”, ta slika, duboko ukorenjena u tvojoj podsvesti. Ako tome dodaš nekoliko neuspešnih pokušaja dijete, dobićeš još ograničavajućih uverenja koja će te još više udaljiti od manifestacije željenog. Ako je tako, vreme je za promenu!

  • Za početak, uveri sebe da si sposobna da smršaš.
  • Ako si samo jednom uspela da smršaš, bar na neko vreme, znači da u sebi imaš moć da to učiniš.
  • Obrati pažnju na svoje misli i na način razmišljanja.

Umesto borbe, budi dobro

Osećati se dobro – neka bude tvoj prioritet. Manifestacija je zabavan i kreativan proces i nikada ne bi smela da izgleda kao borba. Kada gubitak težine postane borba, tvoja energija će se neizbežno spuštati a manifestacija će se još više udaljavati.

Budi zahvalna, jer zahvalnost širom otvara vrata tvojoj manifestaciji. Kada izraziš zahvalnost za ono što imaš, možeš se osećati dobro, a to je tvoj prioritet. Kada je tvoj prioritet da se osećaš dobro u svakodnevnom životu, tvoja energija postaje magnetna a moć manifestacije postaje maksimalna.

Neka ti postane svakodnevna navika da slaviš male pobede. Raduj se novim znanjima. Ne prisiljavaj sebe da slediš dijetu koju mrziš, iako je tvoja prijateljica obožava. Biraj hranu koju voliš, uključi nove vežbe, bolje upoznaj sebe. Čestitaj sebi kada si dosledna u nekoj aktivnosti koja te približava manifestaciji. Potapši se po ramenu posle svakog treninga.

Kreiraj sliku svoje idealne težine

Vitka devojka u plavoj haljini nosi dve velike i dve male ukrasne papirnate kese                                             Crtez smedjokose devojke koja stoji na vagici i drzi parce torte

Tvoja podsvest prati slike i misli koje joj redovno šalješ i čini sve da te dovede do te stvarnosti.

  • Kroz kreativnu vizuelizaciju možeš sebe postaviti u mentalni film koji predstavlja novu sliku koju želiš da postigneš.
  • U ovom slučaju možeš sebe zamisliti sa idealnom težinom.

Zamisli da sada nosiš odeću koja ima manji konfekcijski broj. Kako ti stoji? Vidi sebe u bikiniju kako samopouzdano šetaš plažom. Oseti da si vrlo gipka i puna energije. Zamisli sebe kako živiš svoj svakodnevni život sada kada imaš svoju idealnu težinu.

Koje vrste aktivnosti sada radiš a ranije nisi mogla? Raduješ li se? Kako se oseća osoba koja ima željenu telesnu težinu? Oseti to! Što živopisnije i emotivnije učiniš ovo iskustvo, to će tvoja podsvest više verovati i prihvatiti to kao stvarnost.

Podrži ovaj proces afirmacijama:

  • Živim u telu svojih snova i imam savršenu težinu za svoje telo.
  • Gubitak težine je za mene lako i prijatno iskustvo.
  • Uzbuđena sam što mogu da zajedno sa svojim telom učestvujem u stvaranju idealne težine.
  • Verujem svom telu da radi ono što najbolje zna da zadrži svoju idealnu težinu.
  • Volim svoje telo i toliko sam zahvalna što izgledam baš ovako kako izgledam.

Kada imaš, i prihvatiš sva ova znanja, dijete i vežbe mogu postati čak zabavni. Prepusti se. Veruj u proces, veruj Univerzumu da je na tvojoj strani. Ako se ne baviš ishodom, Univerzumu šalješ poruku da mu veruješ. Vera će te osloboditi otpora i željeno će se manifestovati.

Zabavi se i uživaj!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *